viernes, 18 de octubre de 2013

POLENTA (pizza, tortilla,...)

POLENTA (sémola de maíz)

(ura eta polenta; eta beste zerbaitx gañian jartzeko: pisto, pure, kipula potxaua, paté begetalen bat...)

(Agua y polenta; y luego lo que queramos para ponerle encima: pisto, puré, cebolla pochada, algún paté vegetal...)

OSAGAIAK: 
  • Polenta (portziño 1)
  • Ura (2 edo 3 portziño: nahidogun konsistentzian arabera. Nik 2 eta erdi jarri dotzat)
  • (Zerbaitx gañian edo albuan jartzeko)
Lelengo polenta hartukou, eta neurtu iñgou uran eta polentan kantitatia. Polentan 1 eta uran 2 ta erdi gutxigorabehera.


Lapiko baten ura irikiten jarrikou, eta "euri" modura botakou polenta lapikora. Gelditxu barik bueltak emungotzau, eta minutu baten (!) iñda eukikou. Oso azkar hartzen dau ur dana.


Gero flater baten jarrikou, eta apur bat osten utzikotzagu, apurtxo bat gogortu itxen dalako, ze lapikotik ateratzerakuan oso pegajoso egoten da. Jateko moduan dauela jakitxeko, masa ikutukou, eta ez bajaku pegetan, prest dau!!



Nahidoguna jarrikotzau albuan eta gañian:


Nik albuan tomate apur bat jarri dotzat, eta gañian (kalabazan, kalabaziñan, zanahorixan eta kipulan puria) eta gero pisto. Holaxe gelditxu jat:




profesionalek itxen dauien antzeko zerbaitx ;)
Jateko prestttt

ON EGIN!!!!!!!!!!!!


Hmmmm oso ona :)


................................................................................................

INGREDIENTES:
  • Polenta (1 porción)
  • Agua (2 o 3 porciones; según la consistencia que queramos. Yo he echado 2 y medio)
  • (algo para acompañar: pisto, puré, tomate, cebolla,...)
Primero medimos el agua y la polenta, y ponemos en una cazuelita el agua a hervir. Cuando hierva, le echamos la polenta en forma de lluvia, y removemos sin parar. En un minuto ya tendremos la polenta lista.


Lo ponemos en un plato para que se enfría un poco y se endurezca.

Luego servimos con lo que queramos. Así ha quedado mi elaboración (casi profesional ;) )



Y a comerrrrr

QUE APROVECHE!!!!!!!!!!


Hmmmmm todo pa' dentro :)








No hay comentarios:

Publicar un comentario