lunes, 21 de octubre de 2013

GELATINA BEGETALA

GELATINA

(Naranja zukua, ura, agar-agar, frutak)

(Zumo de naranja, agua, agar-agar, frutas)

Rezetia oinguan be Ana Moreno-n bidixo batetik hartu dot:


OSAGAIAK:
  • Naranja zukua: 500ml
  • Ura: 500ml
  • Agar-agar: 15g (alga batetik ateratzen dan gelatina da)
  • Fruta desberdiñak: (nik, granada laurden bat, platano bat, meloi zati bat eta hiru piku jarri ditxut)
Lelengo naranjan zukua iñgou. Nik 5 naranja erabili ditxut 500ml itxeko, baina jun kalkuletan. Eta gero uran 500ml. Alda iñ nahidogun kantitatia bixak: nahibogu dana zukua alda izan, edo 600ml zukua eta 400ml ura,...


500ml naranja zukua

naranja zukuai 500ml ur bota
Gero frutak zuritu eta txikitu. 
Granada laurden edo jarri dot,


Platano bat,


Meloi zati bat,


Hiru piku


Fruta danak bol baten jarri, eta likiduekin hasiko gare.



Naranja zukuan eta uran nahasketa lapiko batera bota, eta irikiten jarri.


Gero agar-agar 15g pixatu, edo kasu honetan, paketiak 30g daukonez, erdixa ipini.



Gelatina itxeko molderen bat hartu: nik bi bol borobil hartu ditxut, baina alda izan bat karratua edo... berdin da.


Agar-agar lapikora bota, eta pare bat minutu utzi irikiten eta buelta batzuk emun.


Ez dienian agar-agar kopuen zatixak gelditzen, txikitutako frutak botako ditxugu lapikora, eta dana nahastu.




Lapikokua bol-etan jarri, eta epeltzen utzi kanpuan.



Ez dazenian oso bero frigorifikora sartu!!! eta bol-a mugitzerakuan masa dana junto badau, jateko orduaa

ON EGIN!!!!!!!!!!!







(Esan bida ez jatela oso dultzia urten ez dotzatela siroperik bota. Rezeta originalian eztixa eta gatz apur bat botatzeko jartzen zauen, baina ez nakixen ona dan siropia berotzia, eta badaezpada ez dotzat bota, ze igual dana estropeatzen zauen)
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INGREDIENTES:
  • Zumo de naranja: 500ml
  • Agua: 500ml
  • Agar-agar: 15 g (es un alga)
  • Frutas: unos 100g (yo he puesto un cuarto de granada, un plátano, un trozo de melón, y tres higos)
Primero hacemos el zumo de naranja, y lo medimos, hasta que tengamos 500ml, si queremos más se puede hacer, y menos también. La cuestión es que los líquidos ronden el litro. Por lo tanto, podemos poner 600ml de zumo y 400 de agua, o 400 de zumo y 600 de agua, o todo de zumo, o todo de agua (aunque quedará más sosito)


Luego vertemos el litro de líquido en una cazuela, y ponemos a calentar hasta que hierva.

Después, le echamos 15 g de agar-agar, y mezclamos todo bien. Dejamos un par de minutos hasta que se disuelvan los copos de agar-agar, y luego echamos a la cazuela los trozos de frutas.

Preparamos el molde que queramos para la gelatina, y lo vertemos todo ahí. (Yo he elegido dos moldes redondos, ya que en uno sólo no me entraba todo)


Luego dejamos que se temple a temperatura ambiente, y cuando no esté caliente, lo metemos en el frigorífico hasta que se solidifique.

Una vez que la masa se haya quedado "dura", la sacamos del frigorífico, y con un cuchillo ayudamos a sacar del molde para ponerlo en un plato.


Y está listo para comer!!



QUE APROVECHE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(hay que decir que no me ha quedado muy dulce, ya que no le e echado sirope ni nada... en la receta original ponía miel y un poco de sal, pero no quería que saliese mal por calentar el sirope...)