jueves, 5 de septiembre de 2013

BERENJENA BETIA (berenjena rellena)

BERENJENA BETIAK (BERENJENAS RELLENAS)

(Berenjena, kipula, berakatza, zanahorixa, piperrak, kalabaziña, txanpiñoiak, olixo eta gatz apur bat)

(Berenjena, cebolla, ajo, zanahoria, pimientos, calabacín, champiñones, y un poco de sal y aceite)

OSAGAIAK:
  • Berenjena bat
  • Kipula haundi bat
  • berakatza
  • 2 zanahorixa
  • 3 piper
  • kalabazin erdi bat
  • txanpiñoiak (nik azkenian ez dotzat bota, baina oso ona gelditzen da)
  • Olixua (kutxarada bat nahikua)
  • Gatza (kutxarillatxo bat)


Osagai danak prestatu. Berenjena hartu, eta erditxik moztu. Gero kutxarillatxo bat hartu, eta berenjena "hustu".



Lapiko bat hartu, eta "al vapor" itxeko instrumentua (ezdakitx zela deitzen dan). 
(Ez badaukozue, berenjena albo batera utzi, eta bukaeran, behin barrukua iñda dauienian, laban sartu)



Berenjena itxen utzi, eta bitartian, kipula eta berakatza zatitxu, eta sartakiñ baten jarri olixo apur batekin.


Gainontzeko osagaiak txiki moztu eta sartakiñera bota behin kipula eta berakatza 10 minutu egon dienian.
Lelengo osagai "gogorrak" bota: zanahorixa eta piperrak, ze denbora gehixau bie daue itxeko. Eta gero,  kalabaziña, berenjenan barrukua, eta txanpiñoiak bota. (Nik ez dotzat txanpiñoirik bota!!)


Beste lapiko baten QUINOA jarri. (Arrozan antzerakua da, nik oiñ dala gutxi ezagutu nauen).
Quinoan baso bat bota lapiko txiki batera, eta uran bi baso. (Ez dau olixorik biar). Irakiten dauenian, gure bada, gatz apur bat bota, eta sua bajau. Ordu erdi utzi sutan (edo ura dana xurgatu dauenerarte)


Pistuai osagai danak botatakuan, ordu erdi edo itxen utzi; osagai danak bigun egonarte. (Gatz apur bat bota)



Behin pisto eta quinoa iñda dazela, berenjenak hartu eta bete!!

ON EGIN!!!!!!!!!!!!!!!!



...................................................................................................................

INGREDIENTES:
  • 1 berenjena
  • 1 cebolla grande
  • 2 dientes de ajo (o más, según cuánto os guste)
  • 2 zanahorias
  • 3 pimientos
  • 1/2 calabacín
  • un poco de aceite
  • una pizca de sal
Cogemos la berenjena y la partimos por la mitad (a lo largo). Lo vaciamos con una cucharilla, y guardamos lo que hemos sacado.

Lo ponemos a cocer al vapor. Si no tenemos los utensilios para cocer al vapor, después de cocinar las verduras, lo rellenamos, y lo metemos al horno.



Por otro lado, vamos a hacer un pisto. Para ello, cortamos la cebolla y los ajos muy pequeños, y los ponemos en una sartén con un poco de aceite.

Después cortamos el resto de los ingredientes. Primero las zanahorias y los pimientos, y después el calabacín, la "berenjena", y los champiñones (yo al final no le he puesto los champiñones)



Echamos una pizca de sal al pisto, y lo dejamos cocinar hasta que todos los ingredientes estén blandos.

En otra cazuela, ponemos a hacer la QUINOA. Dos vasos de agua por una de quinoa. Dejamos que hierva, y le echamos una pizca de sal, y le bajamos el fuego. Lo dejamos cocinar unos 20 minutos.



Una vez que esté todo bien cocinado, ponemos la berenjena en un plato, y lo rellenamos con un poco de quinoa y con un poco de pisto

QUE APROVECHE!!!!!!!!!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario