jueves, 4 de julio de 2013

PURE

PURE

(Kalabazia, kalabaziña, zanahorixa, eta berakatza (kipula be bota leike, baina etxian ez zaukogun))

(Calabaza, calabacín, zanahoria, y ajo (también se le puede echar cebolla, pero no teníamos en casa)

Osagaiak:

  • Kalabazia
  • Kalabaziña
  • Zanahorixa
  • Berakatza
  • Kipula
Kalabaziai azala eta pepitak kendu (honeik (pipak) eguzkitan jarriz gero, gero jateko moduan daz). Kalabaziña garbitxu eta zatitu. (Nik ez dotzat azala kentzen, ondo garbitxuta nahiko)
Zanahorixa garbitxuta be nahikua da organikuak izanez gero, baina kasu honetan, azala kendu dotzat. Hori bakoitzak ikusiko dau.
Kipula eukitzen botzue, zatitu apur 1; ez da zetan oso zati txikixetan moztu biar.
Eta berakatza zuritu (lelengo aldixa da berakatza botatzen dotzatela, kipulan ordezko moduan erabiltzia pentsau dot, gero idatzikot ze pentsau jaten)




Lapiko baten olixo apur 1 bota, eta gero barazkixak

letxugako zati gogorrak be barrura bota ditxugu, bitaminak emuten dotza, eta gañera pure iñda, ezda igartzen  :)



Irakiten dauenian sua bajau, eta 30 bat minutu utzi sutan. Jakitxeko noiz dauen prest, osagai desberdiñak kutxillo batekin pintxau, eta errax sartzen bada, prest dauu!!


Gero batidora hartu, eta dana TRITURAUU
brrrrrr


JATEKO PREST!! Frateltxo baten jarri, eta ON EGINN

.....................................................................................................................

Ingredientes:
  • Calabaza
  • Calabacín
  • Zanahoria
  • Ajo
  • Cebolla
Pelar la calabaza y quitarle las pepitas (después se pueden comer como pipas). Pelar los ajos y cebollas, pero los demás no hace falta, eso lo dejo al gusto de cada persona.

Ponemos un poco de aceite en una cazuela y cortamos en trozos todos los ingredientes. Lo tenemos al fuero unos 30 minutos, según a que potencia lo ponéis. Para saber si está listo para comer, pinchar cada ingrediente diferente con un cuchillo, y si lo pincha fácilmente, está listo para ser servido o triturado!!!

QUE APROVECHE!!!






No hay comentarios:

Publicar un comentario