martes, 9 de julio de 2013

PISTO

PISTO

(Kipula, berakatza, zanahorixa, piperrak (berdeak), lekak, kalabaziña, gatza eta olixua)

(Cebolla, ajo, zanahoria, pimientos (verdes), vainas, calabacín, sal y aceite)

Osagaiak: (nik honeik erabili ditxut, baina guredana aljako bota; bakoitzan gustura)
  • Kipula
  • Berakatza
  • Zanahorixa
  • Piperrak (nik berdiak erabili ditxut)
  • Lekak
  • Kalabaziña (kalabaza be aljako bota)
  • Gatza
  • Olixua (ez da asko biar)
Lelengo kipula eta berakatza botako ditxugu sartakiñera, beraz, honeik txikituko ditxugu lelengo.



kipula eta berakatza txikituta

olixo apur bat bota sartakiñera



Kipula eta berakatza itxen dabitzen bitartian, zanahorixa, piperrak eta lekak txikitu.




Kipula eta berakatza biguntzen hasten dienian, txikitutako beste osagaiak bota




Azkenik, kalabaziña txikitukogu. Hau azkena botakogu sartakiñera, ze azkarren itxen dan osagaixa da.


Gero gatz apur bat bota... eta sua oso baju jarritxa, 15 minutu inguru euki itxen.


Eta jateko prest!! ON EGIN!!!!


bera bakarrik alda jan, edo beste gauza batzukin. Nik ogi integralan gañian jarri dot, eta tomate apur batekin jan dot :)

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Ingredientes:
  • Cebolla
  • Ajo
  • Zanahoria
  • Pimientos (yo he utilizado verdes)
  • Vainas
  • Calabacín (también se puede echar calabaza)
  • sal
  • aceite (no se necesita mucho)
Lo primero que tenemos que poner en la sartén a calentar es la cebolla y el ajo. Por lo tanto, los troceamos bien, y lo echamos a una sartén con aceite (no tiene que tener tanta aceite como para hacer patatas fritas).

Después troceamos la zanahoria (en este caso he utilizado una grande), el pimiento (he utilizado un pimiento verde bastante grande) y las vainas (he puesto 4, pero se le puede echar más o no echarle nada en absoluto).

Una vez que veamos  que la cebolla y el ajo están como un poco trasparentes, echamos el resto de los ingredientes que hemos troceado a la sartén. 

Por último, trocearemos el calabacín, ya que éste es el que menos tiempo necesita para hacerse; y lo echaremos cuando los demás ingredientes estén casi hechos.

Después bajamos el fuego, le echamos sal, y dejamos que se haga por unos 15 minutos.

Y está listo para comer!! QUE APROVECHE!!! 







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